Az LMP gratulál az Osztrák Zöldeknek a bécsi önkormányzati választáson elért sikerhez

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja Elnöksége és teljes tagsága nevében gratulálunk az Osztrák Zöldek által az október 11-én megtartott bécsi önkormányzati választáson elért sikerhez. A választók döntése ismét meghatározó városépítő erőként tüntette ki a bécsi zöldek politikai közösségét. Budapesten is büszkék vagyunk arra, hogy Bécset továbbra is a zöldek teszik a világ egyik legélhetőbb fővárosává.

A COVID-19 járvány, az európai populizmus megjelenése térnyerése kiemelik az önkormányzatok létfontosságú szerepét az európai polgárok életében. Bécs zöld városvezetőinek, kerületi polgármestereinek példája is mutatja, hogy az önkormányzatok a polgárokkal közvetlen kapcsolatban álló testületek, ezért a legalkalmasabbak arra, hogy az ökológiai és a politikai válságokra időben és megfelelő módon reagáljanak.

Meggyőződésünk, hogy a zöldek küldetése a politika civilizálása és humanizálása, amelynek a városok kiemelten fontos terepei. A bécsi zöldek kiváló választási teljesítménye megerősít bennünket abban a szándékban, hogy Ausztria és Magyarország, Bécs és Budapest történelmi városi kapcsolatrendszere alapján zöld pártjaink utat nyithatnak új közös sikerek eléréséhez is.

Schmuck Erzsébet és Kanász-Nagy Máté

az LMP -Magyarország Zöld Pártja társelnökei

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!