Az LMP a GVH-hoz fordul a kaszinók nyitva tartása miatt

A Gazdasági Versenyhivatalhoz (GVH) fordul az LMP, mert piactorzítónak tartja azt, hogy a kaszinók nyitva lehetnek, miközben az éttermeknek, kocsmáknak vagy más vendéglátóipari egységeknek be kellett zárniuk.

Ungár Péter, az LMP országos elnökségének titkára csütörtöki online sajtótájékoztatóján közölte: a Vendéglátó és Turisztikai Szakszervezetet is felkeresi az ellenzéki párt, mert az érdekképviseletnek kell kiállni azért, hogy tagjait ne érje hátrány csupán azért, mert a legtöbb étterem vagy kocsma nem Fidesz-közeli emberek kezében van.
Az országgyűlési képviselő szerint ugyanis a kaszinók azért lehetnek nyitva, mert tulajdonosaik közel állnak a nagyobbik kormánypárthoz. Példaként Rákosfalvy Zoltán ügyvédet említette, akit nemcsak „különös nyaralási szokásai” miatt ismerhetnek az emberek, hanem onnan is, hogy része volt a győri Audi-telekcserében is – jegyezte meg.

Ungár Péter a kaszinók nyitva tartását „különösen pofátlannak” tartja, hiszen járványügyi szempontból nem indokolható, miért lehet együtt zárt térben sok ember. Eközben a turizmusban, a vendéglátásban és a szállodaiparban számos cég ment csődbe, rengetegen veszítették el az állásukat vagy a fizetésük egy részét. Nekik a kormány nem adott kellő segítséget – jelentette ki.
Felidézte: az LMP már törvényjavaslatot is terjesztett a Ház elé a kaszinók egyenlő elbírálása érdekében. Kijelentette: Európában sehol nincs példa arra, hogy a kaszinók úgy tarthatnak nyitva, hogy közben az éttermeknek, kocsmáknak be kell zárniuk.

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!