Az LMP határozati javaslatot nyújt be az akkugyárak körüli ingatlanok értékcsökkenése miatt

Az LMP országgyűlési határozati javaslatot kíván benyújtani, amiért az akkumulátorgyárak környékén csökkent az ingatlanok értéke – közölte az LMP társelnöke a párt Facebook-oldalán is közvetített sajtótájékoztatón csütörtökön, Budapesten.

Schmuck Erzsébet elmondta, azt kívánják elérni, hogy a parlament haladéktalanul fogadjon el egy törvényjavaslatot, amelynek értelmében kártalanítani kell azon ingatlanok tulajdonosait, akik lakókörnyezetében az elmúlt időszakban „gombamódra szaporodtak el az akkumulátorgyárak”, sőt az olyan üzemek, amelyek a selejtes akkumulátorok feldolgozásával foglalkoznak.
Az LMP azt akarja elérni, hogy az akkumulátorgyárakat létesítő beruházók fizessék meg az ingatlantulajdonosoknak okozott értékvesztést – hangoztatta Schmuck Erzsébet.
A politikus szerint aggasztó, hogy nemrégiben újabb kínai akkumulátorgyár érkezését jelentették be Nyíregyházára, amely 500 milliárd forintos beruházást tervez megvalósítani.
Immár a tíz legnagyobb akkumulátorgyár közül öt működik Magyarországon – tette hozzá.
Az LMP szerint ezek a gyárak veszélyes anyagokkal dolgoznak, ráadásul „nem figyelik, monitorozzák kellőképpen ezen gyárak működésének környezetre gyakorolt hatásait”.
Schmuck Erzsébet megfogalmazása szerint „a víz, az energia nem erre kell, hanem azokat a mezőgazdaságban kellene hasznosítani, hogy Magyarország a jövő nemzedék számára is élhető legyen”.

MTI/LMP

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!