Az LMP huszonnegyedszerre is benyújtja aktanyilvánossági javaslatát

Az LMP 24. alkalommal is benyújtja az állambiztonsági múlt feltárására vonatkozó javaslatát a totalitárius diktatúrák áldozatainak európai emléknapján, hétfőn – jelentette be Keresztes László Lóránt, a párt frakcióvezetője vasárnapi online sajtótájékoztatóján.

„Nagyon súlyos mulasztás terheli a rendszerváltás óta a fennálló országgyűlési többségek mindegyikét, hiszen a mai napig nem biztosította senki az állambiztonsági múlt feltárását” – fogalmazott az ellenzéki politikus.
Hozzátette, azt sem biztosította senki, hogy megtudhassuk: miképpen hálózták be a rendszerváltó pártokat az állambiztonság fenntartói és az egykori politikai hatalmukat milyen módon változtatták gazdasági hatalommá, valamint hogyan indították el a máig ható társadalmi és gazdasági folyamatokat.
A „magát egykor antikommunistának nevező” Fidesz-KDNP a 2010-es országgyűlési választások előtt tett egy világos ígéretet az aktanyilvánosság biztosítására, de ezt nem teljesítette – mondta Keresztes László Lóránt.
Emlékeztetett, az LMP tíz évvel ezelőtt első alkalommal nyújtotta be az állambiztonsági múlt feltárására vonatkozó javaslatát.
Az ellenzéki politikus megjegyezte azt is, hogy a Fidesz-KDNP minden alkalommal megakadályozta, hogy a javaslatról érdemben tárgyalni lehessen.
Keresztes László Lóránt azt mondta, „pontosan tudják”, hogy a Fidesz és a KDNP képviselői ismét „lesöprik” a javaslatukat, de a jövő évi országgyűlési választásokat követően kialakuló parlamenti többséggel biztosítani fogják az állambiztonsági múlt feltárását.

MTI / LMP sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!