Az LMP konkrétumokat vár Palkovics László minisztertől a MotoGP pályával kapcsolatban!

A kormány bejelentette, hogy 65 milliárd Ft-ból 2023-ra Hajdúnánáson motorverseny pályát épít. Az LMP szerint ezt a 65 milliárd forintot az emberek érdekében kell hasznosítani mondta el Schmuck Erzsébet, csütörtöki online sajtótájékoztatóján. Nem MotoGP pályára, hanem válságálló, erős helyi gazdaságra, a vidék fenntartható fejlesztésére van szüksége Magyarországnak!

Az LMP konkrét válaszokat vár Palkovics László minisztertől, de mindenek előtt azt, hogy tegye nyilvánossá a projektet megalapozó gazdasági számításokat!

Mondja meg:

Hány stabil munkahelyet teremt a beruházás a régióban? Milyen turisztikai hatást várnak tőle?

A pálya és a kiszolgáló létesítmények építése milyen természetrombolással jár? Tegye nyilvánossá a környezeti hatástanulmányt!

Milyen forrásból történik a beruházás finanszírozása, ki állja a számlát?

Tervezik-e, hogy a 2023-as világbajnoki futam megrendezését állami forrásokból támogatják, és milyen nagyságrenddel számolnak?

A XXI. században a klíma-és ökológiai válság közepén nem az autó- és motoripar marketinggyárát kellene a kormánynak teletömnie milliárdos állami forrásokkal. A motorverseny pálya építésének szándéka mindent elmond a Fidesz-kormány múltban ragadt antizöld politikájáról és világnézetéről. A környezetvédelem az felesleges luxus.

A 65 milliárd forintnak ugyanakkor bőven van helye a régióban, csak nem az autóipar, hanem az emberek érdekében kell felhasználni – többek között pont elegendő lenne a szociális dolgozók egyszeri 500 ezer forintos bérkiegészítésére, s számtalan más hasznos ügy finanszírozására. Ezek a felesleges nagyberuházások teljesen eladósítják a jövő nemzedéket, és kiszolgáltatják az országot a globális válságoknak.

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!