Az LMP megakadályozná a fiatalkorúak pornóhoz való hozzáférését

Az LMP határozati javaslattal akadályozná meg a fiatalkorúak pornóhoz való hozzáférését – jelentette be az ellenzéki párt népjóléti és családügyi szakszóvivője szombaton a Facebook-oldalán követhető sajtótájékoztatóján.

Hohn Krisztina azt mondta: ismételten benyújtottak egy kilencpontos javaslatcsomagot az Országgyűlésnek, amely a gyermekek védelmét szolgálja.

Hangsúlyozta, a gyermekvédelmi intézményrendszerrel is komoly problémák vannak, azonban nagyon fontos lenne, hogy szigorítsák a gyermekek hozzáférését az internetes pornótartalmakhoz.

Mint kifejtette, ezt azért kellene szigorítani, mert manapság elegendő, ha a gyerekek hamis adatot írnak be születési dátumként, máris hozzáférnek az ilyen tartalmakhoz.

Hohn Krisztina nagyon fontosnak nevezte, hogy a szigorítással párhuzamosan indítson a kormány tájékoztató kampányt szülőknek arról, miként tudják megvédeni gyermekeiket ezektől a tartalmaktól.

Az ellenzéki politikus véleménye szerint a közösségi oldalakat, mint például a TikTokot is, szabályozni kell, mert ezeknek is vannak káros, nem a gyerekeknek való tartalmaik.

MTI/LMP Sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!