Az LMP minden politikusa támogatja a Greenpeace 7 pontos nyilatkozatát

Az LMP minden országgyűlési képviselőjelöltje és ez ellenzéki listán szereplő politikusa aláírja és támogatja a Greenpeace 7 pontos zöld nyilatkozatát, amelyben vállalja, hogy képviselővé választása esetén döntései meghozatalakor figyelembe fogja venni a klíma- és természetvédelmi szempontokat. Szűk egy évtizedünk maradt, hogy a klíma- és ökológiai válságot megfékezzük, ezért az LMP a 2022-es kormányváltás után azért dolgozik majd, hogy minden politikai döntés során prioritásként kezelje hazánk a zöld szempontokat.

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja megalakulásakor alapelvként határozta meg a fenntarthatóságért való küzdelmet. A kezdetek óta küzd a klímaváltozás és az ökológiai válság megfékezéséért, és káros következményeinek mérséklése érdekében, kiemelten fontos ügynek tekinti a környezetszennyezés visszaszorítását, a biodiverzitás megőrzését.

Az LMP hisz abban, hogy a 2022-es kormányváltást követően a zöld ügyek képviselete végre Magyarországon is méltó helyére kerül a döntéshozásban, szoros együttműködésben dolgozva a zöld civil szervezetekkel. Az LMP azon dolgozik, hogy Magyarországnak mihamarabb olyan környezetpolitikája legyen, amely a jelen és a következő generációk számára is biztosítja az egészséges és élhető környezetet.

LMP sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!