Az LMP nem ért egyet a nemzeti ünnep egyes programjaival

Az LMP szerint a tűzijáték és a légi parádé semmiképp sem mondható zöldnek, környezetbarátnak vagy fenntarthatónak, ezért nem értenek egyet azzal, hogy ekkora ünnepséget és ilyen formában rendez a kormány – mondta a párt társelnöke csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Kanász-Nagy Máté úgy fogalmazott: az LMP olyan ünnepségre számít augusztus 20-án, mintha „nem lenne holnap”. A politikus Orbán Viktor „előrehozott búcsúbulijának” minősítette a nemzeti ünnep programjait.

Kanász-Nagy Máté egy „időkapszula-játékhoz” csatlakozva elmondta: egy év múlva augusztus 20-án egy olyan országot képzel el, amelyet új kormány vezet, amely figyelembe veszi a társadalmi igazságosság szempontjait. Az LMP társelnöke egy év múlva a gyermekszegénység felszámolását vizionálta, továbbá a szociális dolgozók bérének, valamint a családi pótlék összegének emelését. Emellett minden fiatal számára lakhatást biztosítanának bérlakásokkal vagy az albérleti piac szabályozásával – tette hozzá.

Kanász-Nagy Máté olyan új kormányt szeretne egy év múlva, amely „valóban a fenntarthatóságot veszi figyelembe”, azonnal elkezd cselekedni a klímaváltozás ellen, és a megújuló energiaforrásokra helyezi a hangsúlyt. Egy olyan kormányt, amely leállítaná a Paks 2 projektet, illetve a Mátrai Erőművet, és napelemeket, szélkerekeket építene – emelte ki.

Hangsúlyozta: egy olyan államot szeretne, ahol a profit nem előzi meg az embert, ahol nem a gazdasági növekedés és gyarapodás hajszolása az elsődleges, hanem az emberek „jóllétének” fokozása, a minőségi élet feltételeinek kialakítása.

MTI/LMP sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!