Az LMP nemet mond az ismételt felhatalmazásra!

Az LMP nemet mond a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet, a rendkívüli jogrend meghosszabbítására, azzal ugyanis a párt szerint a kormány visszaélt – jelentette ki keddi, online is követhető sajtótájékoztatóján az ellenzéki párt frakcióvezetője.

Keresztes László Lóránt elégtelennek értékelte a kormány válságkezelését, a többi között azért, mert a legnehezebb helyzetben lévő emberek vagy a hazai kisvállalkozások szerinte nem kaptak kellő segítséget.
Brutális megszorításokkal sújtotta az önkormányzatokat is, de nemcsak a kormány, hanem a fideszes polgármesterek is visszaéltek a rendkívüli jogrenddel – mondta, Komló vagy Szekszárd példáját említve.
Demeter Márta, az LMP frakcióvezető-helyettese szerint sem folytatható tovább a Fidesz mára megbukott gazdaságpolitikája, mert az válsághelyzetben nem a magyar embereket, családokat vagy kisvállalkozásokat, hanem a haverokat és a multikat támogatja.
Miközben csaknem harmincezren vesztették életüket a járványban, a kormány csak a 2022-es választásra koncentrál, arra, hogy a „Fidesz házi pénztáraként” szolgáló vagyonkezelő alapítványokba szervezze ki a közvagyont ingyenesen – fogalmazott.
A politikus érdemi konzultációt szorgalmazott a tervezett kínai egyetemről a helyi és a budapesti lakossággal.
Kijelentette: az LMP nem ad felhatalmazást a kormánynak mindezek folytatására, az emberektől pedig ahhoz kér felhatalmazást, hogy 2022-ben egy olyan nemzeti egységkormány jöhessen létre, amely érdemben elszámoltatja azokat, akik meglopták az embereket.

MTI / LMP sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!