Az LMP nemzeti energiacsúcs összehívását és önkormányzati energiaár-sapka bevezetését követeli

Nemzeti energiacsúcs összehívását, önkormányzati energiaár-sapka bevezetését, valamint kormánytámogatással a zöldenergia elterjesztését követelte az LMP népjóléti és családügyi szakszóvivője vasárnap.

Hohn Krisztina budapesti sajtótájékoztatóján – amit az ellenzéki párt Facebook-oldalán is követni lehetett – arról beszélt, hogy energiaválság van, amelyet „minden magyar a saját bőrén érez”. Az LMP ezért kormányzati lépéseket sürget a válság megelőzésére, amire jó megoldás a minél több megújuló energia használata a háztartások, az intézmények és az önkormányzatok esetében is.
A politikus úgy vélte, utóbbiak sem képesek megbirkózni az elszabaduló energiaárakkal, sokszor tízszeres energiaárakkal szembesülnek. Amennyiben az önkormányzatok „elmennek a falig”, akkor sem tudnak 20-25 százaléknál nagyobb megtakarítást elérni a téli időszakban – tette hozzá.
Hohn Krisztina szerint minél több zöldmegoldást kell kínálni a települések és az intézmények működtetésére, napelemekre, biogázra és szélenergiára van szükség, mert az energiaválság vége nem látható. Felszólította a kormányt, hogy adjon támogatást ezek elterjesztésére, ne pedig korlátozza a szélerőművek építését és szankcionálja a napelemes rendszerek telepítését.

MTI / LMP sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!