Az LMP országgyűlési képviselői a Katasztrófavédelemtől kérnek tájékoztatást a Mátrai Erőmű ügyében

 

Mint ismert, mérgező gázok bűzlenek a Mátrai Erőműben: kénhidrogén és nitrogén-monoxid az egészségügyi határértéket meghaladó koncentrációját, és foszfor-hidrogént  mutattak ki az elmúlt napokban az erőműnél. Az LMP országgyűlési képviselői a Katasztrófavédelmi Főigazgatóságtól kérnek személyes tájékoztatást a kialakult helyzetről. 

A magyar kormány számára mindig sokadik szempont a környezetvédelem ügye, holott nem kellene olyan technológiák használatát engedélyezni amelyek egyértelműen veszélyesek az egészségre. A mérgező gázokról szóló híradások, az egészségügyi rosszullétekről szóló panaszok és jelentések finoman szólva sem megnyugtatóak. Az LMP országgyűlési képviselői jövő hét elején ezért tájékoztatást kérnek a Katasztrófavédelmi Főigazgatóságtól a kialakult veszélyhelyzetről.
Az LMP álláspontja egyértelmű: újfent megismételjük, hogy az ország egyik utolsó szénerőművét minél hamarabb be kell zárni. A Mátrai Erőmű leállításával el kell végre indulni a 21. század irányába, a a megújuló energiaforrások felé nyitva a szén- és az atomenergia helyett.
Fotó: H. Szabó Sándor/MTI

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!