Az LMP petíciót indít a tiszta és biztonságos tömegközlekedésért

Petíciót indít az LMP a tiszta és biztonságos tömegközlekedésért – jelentette be az LMP szóvivője vasárnap online is közvetített sajtótájékoztatóján.

Gál József azt mondta: aki szeretné, hogy Budapestnek olyan városvezetése legyen, amely a BKK saját utazási feltételeit betartatja, biztonságos utazást kínál az utasainak, valamint biztonságos munkavégzési körülményeket garantál dolgozóinak, szavazzon Vitézy Dávid főpolgármester-jelöltre és az LMP-vel közös fővárosi listájára, valamint írja alá a BKK-rendészetről szóló petíciót.

Jelezte: Vitézy Dávid 101 pontos programjának egyik eleme a BKK-rendészet bevezetése, a budapesti utasok ugyanis megérdemlik, hogy a kifizetett jegy vagy bérlet áráért biztonságos és kulturált körülmények között utazhassanak.

Emlékeztetett arra, hogy Karácsony Gergely főpolgármester a fővárosi önkormányzat rendészetének létszámát 30 százalékkal, 203-ról 145-re csökkentette.

A budapesti tömegközlekedésben naponta átlagosan két-három súlyos atrocitás történik – mutatott rá, hozzátéve, hogy a BKK-rendészet felállítását felméréseik szerint a budapestiek több mint 80 százaléka támogatja.

A BKK-rendészet felállításával egyidejűleg 200-zal növelnénk a közterület-felügyelők számát, a Budapest Go applikációt segélyhívó gombbal bővítenénk és bekameráznánk minden járatot – tette hozzá Gál József.

A szociális ellátórendszer segítségével pedig tisztálkodási lehetőséget, tiszta ruhát és ellátást biztosítanának mindenkinek, aki higiéniai okokból nem maradhat a BKK járművein.

Erre a pénzt a „Karácsony Gergely reklámozására kitalált Budapest Brand” hárommilliárd forintos költségvetésének csökkentésével találnák meg, és ebből a forrásból alakítanák át a parkolásellenőrzési rendszert is – fejtette ki a szóvivő.

MTI/LMP Sajtó

A petíció ide kattintva elérhető!

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!