Az LMP petíciót indít az iparűzési adó felfüggesztése ellen

Az LMP petíciót indít az interneten a helyi iparűzési adó felfüggesztése ellen, mert az  csődbe vinné az önkormányzatokat – mondta keddi online sajtótájékoztatóján társelnökünk.

„Ne hagyjuk kifosztani magunkat!” – fogalmazott Schmuck Erzsébet -,közös erővel védjük meg otthonunkat, hogy legyen élhető, fenntartható a település, ahol lakunk.

Hátborzongató a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökének javaslatát, amelynek megvalósítását a kormány is fontolgatja, mondván, ezzel támogatná a vállalkozásokat.

Azonban ez a nehéz helyzetbe került társaságokon nem segítene, de mindannyiunk életét megkeserítené. Az önkormányzatok ugyanis nem tudnák finanszírozni a tömegközlekedést, a közvilágítást vagy a bölcsődéket. Mindössze néhány multi járna jól azzal, ha 800 milliárd forintot vonnának ki a rendszerből.

Az LMP ehelyett azt javasolja, hogy a kormány inkább fizessen rendes bérpótlékot a bajba került munkavállalóknak, csökkentse vagy törölje el a szociális hozzájárulási adót a mikro- és kisvállalkozások számára, az egyéni vállalkozóknak is nyújtson kamat nélküli hitelt vagy vissza nem térítendő támogatást, emelje kilenc hónapra a munkanélküliek járadékát, és ne vonja el, hanem pótolja az önkormányzatok forrásait.

A petíciót ide kattintva írhatja alá.

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!