Az LMP rendkívüli parlamenti ülést kezdeményez az akkumulátorgyárak ügyében

Az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezi az LMP az akkumulátorgyárak ügyében – közölte az ellenzéki párt szóvivője pénteken Budapesten.

Süveg Anna – az LMP Facebook-oldalán is követhető sajtótájékoztatón – azt mondta, a rendkívüli ülés összehívásával azt akarják elérni, hogy a kormánypártok vállalják a vitát, mondják el érveiket, ne „sunnyogva”, az emberek feje felett adják el az ország jövőjét néhány külföldi nagyvállalatnak.
A szóvivő azt mondta, az akkumulátorgyárak visszafordíthatatlan károkat okoznak, ha egyszer működésbe lépnek, évtizedeken keresztül szívják el a vizet az aszályok korszakában és emésztik fel az energiát az energiaválság idején.
Hozzátette: a Fidesz továbbra sem tett le tervéről, hogy Magyarországot a veszélyes és környezetszennyező akkumulátorgyárak nagyhatalmává tegye.
A debreceni „gigaberuházás” nemrég kapott új engedélyeket, épül a gyár Győrben, elkezdődött az engedélyezés Fóton, megdupláznák a gödi Samsung-gyár teljesítményét – sorolta a példákat.
Felidézte azt is, hogy csütörtökön hozták nyilvánosságra azt a jogszabálytervezetet, miszerint a kormány ezen beruházások esetében felmentést adna az önkormányzati településrendezési követelmények alól.
A szóvivő szerint mára egyértelművé vált, hogy a Fidesz nem meghallgatni, hanem elhallgattatni szeretné az embereket.
Közölte, Magyarországból sosem lesz akkumulátorgyártó-nagyhatalom, mint ahogy Banglades sem lett ruhagyártó-nagyhatalom attól, hogy a világcégek ott gyártatják ruháikat szennyező módon és az alacsony béreket kihasználva.
Süveg Anna hozzátette: attól, hogy kínai vagy dél-koreai cégek Magyarországon gyártatják termékeiket, nem Magyarország, hanem Kína és Dél-Korea lesz nagyhatalom.

MTI / LMP sajtó

 

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!