Az LMP szociális lakásügynökség létrehozását javasolja

Az LMP azt javasolja, hogy az állam és az önkormányzatok együtt állítsanak fel egy szociális lakásügynökséget a megfizethető lakhatás biztosításáért – mondta az ellenzéki párt társelnöke vasárnap, Budapesten tartott és a Facebookon is közvetített sajtótájékoztatóján.

Kanász-Nagy Máté botrányosnak nevezte a fideszes Böröcz László azon törvénymódosító javaslatát, amely „kiprivatizálja” a megmaradt önkormányzati lakásállományt. Ez nemcsak az önkormányzatok újabb vagyonvesztése miatt elfogadhatatlan, hanem azért is, mert a települések így nem tudnak majd segíteni a rászorulóknak, fiataloknak a lakhatási problémák megoldásában – fejtette ki az LMP társelnöke.

Kiemelte, Böröcz László „neoliberális, privatizációs” javaslata a lakásmaffia és az uzsorások előtt nyitná meg az ajtót és kizárólag a „NER-es haverok” érdekeit szolgálja, nem a többségét. Az LMP szociális lakásügynökség koncepciója ezzel szemben segítséget nyújthatna a koronavírus-járvány alatt bajba került családoknak, továbbá a devizahitel-károsultaknak és az önálló életet kezdő fiataloknak is – mondta Kanász-Nagy Máté.

Hangsúlyozta, az LMP azért támogatja Karácsony Gergely miniszterelnök-jelöltségét, mert olyan országot szeretnének, ahol kizárólag az egyéni tehetség és szorgalom határozza meg a boldogulást.

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!