Az LMP támogatja a pedagógusok sztrájkját!

A Fidesz 12 éves kormányzása során folyamatosan semmibe veszi a pedagógusokat, akiknek nincs hova hátrálniuk. Követeléseik és mostani határozatlan idejű sztrájkjuk jogos.

Orbán Viktor kormánya hatalmának végén is inkább azzal van elfoglalva, hogy megalázza a pedagógusokat, ahelyett hogy segítségükre sietne. A Fidesz leépítette az oktatási intézmények autonómiáját, elvette a tanárok szuvenerítását, a szabad tankönyvválasztás jogát, a Nemzeti alaptanterv pedig az oktatás szabadságát csorbította. A kormány eközben anyagilag sem becsüli meg az ágazatban dolgozókat és az intézmények sem jutnak hozzá azokhoz a forrásokhoz, ami megteremtené a korszerű oktatás feltételeit. Miközben az EU-ban Magyarország költ az egyik legkevesebbet az oktatásra, Orbán Viktor cinizmusa odáig fajult, hogy már a sztrájk jogát is el akarja venni az oktatóktól.

Az LMP tudja, hogy csak a tanítás magas színvonala a garancia a szabad és fejlődő Magyarország eléréséhez. Nemzetközi példák egész sora mutatja, hogy azon országok emelkedtek fel, amelyek befektettek az oktatásba. Érthető, hogy Orbán Viktor fél a kiművelt emberfőktől, hiszen a magasan képzett, kritikus gondolkodásra képes tömegek hamar elsöpörnék despota és romlott hatalmát.

Magyarország érdeke egyértelműen az, hogy április 3-án leváltsa a 20. században ragadt Fidesz-kormányt, hogy végre megkapja azt a figyelmet az oktatás, amit megérdemel, többek között a pedagógusok 50 százalékos béremelését.

Dr. Schmuck Erzsébet és Kanász-Nagy Máté

az LMP társelnökei

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!