Az LMP támogatja a Zöld Gerilla Mozgalom tájgazdálkodási minimum programját

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja csatlakozott a Zöld Gerilla Mozgalom tájgazdálkodási minimum programjának támogatói közé. Az LMP egyetért azzal, hogy az ökológiai- és klímaválság korában messze nem elég a csővégi környezetvédelem. Rendszerszintű változtatásokra van szükségünk ahhoz, hogy elkerüljük a legrosszabb forgatókönyveket, és alkalmazkodni tudjunk a már el nem kerülhető negatív változásokhoz. Éppen ezért a tájgazdálkodás, a tájhasználat valódi zöldítését és megreformálását – melyet az LMP megalakulása óta sürget – a következő kormányzatnak prioritásként kell kezelnie. Ez már nem csak környezetvédelmi, hanem élelmiszerbiztonsági és nemzetbiztonsági kérdés is.

A Zöld Gerilla Mozgalom minimum programjában szereplő feladatok egybeesnek az LMP agrár- és vidékpolitikai céljaival, melyeket az elmúlt években az Országgyűlésben is képviselt. E szerint kiemelt feladat a vízvisszatartó, vízmegtartó megoldások támogatása, a városi zöld infrastruktúra fejlesztése, az árterek rehabilitációja, a talajvédelem és az agroerdészeti rendszerek fejlesztése, a családi gazdaságok, a szövetkezeti rendszerek, és az önellátási formák támogatása, valamint az állatjóléti szempontok sokkal erőteljesebb figyelembevétele az állattartás során.

Az LMP ahogy ellenzékben is kiállt a fenntartható agrár- és vidékfejlesztés mellett, kormányzatban is ezért fog dolgozni! Bízik benne, hogy ebben a munkában továbbra is számíthat majd a zöld civil szervezetek támogatására és együttműködésére is.

LMP Sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!