Az LMP támogatja az erzsébetvárosi népszavazási kezdeményezést

Az LMP álláspontja szerint nem engedhet tovább egyetlen kerületvezetés sem az autóslobbinak, ezért támogatja a Szabad Bisztró helyi népszavazási kezdeményezését, mely megszüntetné a tiltást a kerületi parkolóhelyekre vonatkozó terasznyitással kapcsolatban.

Az LMP hosszú évek óta harcol az autósagyú várostervezés ellen. Ha szükséges a zöldpárt minden megmozdulásnál felhívja a figyelmet arra, hogy az élhető környezetet nem áldozhatja be egyetlen önkormányzat sem az autósok kényelme érdekében, nem járhat automatikusan 10-14 négyzetméter ingyenesen vagy kedvezményesen használható közterület a gépjárműtulajdonosoknak. Három parkolóhely átlagosan 10-15 embernek tud a kikapcsolás helyszínéül szolgálni, és az LMP álláspontja szerint az Élhető Budapest egyik alapfeltétele, hogy mindenki jól érezhesse magát a lakókörnyezetben.

Fontos elismernünk, hogy a helyi városvezetés nagyon helyesen elkezdte felszámolni a területén átrobogó autósforgalmat, azonban érthetetlen számunkra, hogy ez a pozitív folyamat miért állt le.

Autók helyett embereket a közterekre!

Bakos Bernadett
országgyűlési képviselő,
LMP

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!