Az LMP teljes tarifaközösséget és olcsóbb vasúti kerékpárszállítást szorgalmaz

Az LMP teljes „tarifaközösséget” és olcsóbb vasúti kerékpárszállítást szorgalmaz – mondta az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szombaton.

Bakos Bernadett a pártja Facebook-oldalán közvetített sajtótájékoztatóján azt mondta, a kormány az LMP korábbi javaslatát, a klímabérletet az ország- és vármegyebérlet bevezetésével bizonyos régiókban szinte teljesen megvalósította.

Hozzátette, ezt üdvözlik, hiszen egy ilyen bérlet egyszerűsíti és olcsóbbá teszi a közösségi közlekedést, valamint segíthet enyhíteni a városokra nehezedő „autós nyomást”, a dugókat és a légszennyezést.

Bakos Bernadett szerint azonban a rendszer korrekcióra szorul, ugyanis az ország- és a vármegyebérletet minden magyar településnek el kellene fogadnia, például Pécsnek, Szegednek és Szolnoknak is.

Emellett az LMP azt javasolja, hogy a kormány nyújtson normatív támogatást a helyi közösségi közlekedés fenntartásához, így ösztönözve a teljes tarifaközösség kialakítását.

Hozzátette, a kerékpárosok rosszul jártak az új bérletek bevezetésével, hiszen drágult a bicikli szállításának összege. Ezért az LMP azt kéri, hogy gondolja ezt át a kormány: vagy csökkentse a jegy, illetve a bérlet árát, vagy hozza vissza a távolsággal arányos díjfizetést – mondta Bakos Bernadett.

MTI/LMP Sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!