Az LMP továbbra is azt követeli, hogy 9 hónapig járjon az álláskeresési járadék

Orbán Viktor elhíresült mondása szerint a kormány senkit nem hagy az út szélén. Ha ez tényleg így lenne, akkor a Fidesz-KDNP végre érdemben foglalkozna az LMP ismét benyújtott törvényjavaslatával és meg is szavazná azt.

Hohn Krisztina online sajtójátékoztatón jelentette be, hogy az LMP frakciójával együtt törvényjavaslatot nyújtott be, mely arról szól, hogy az álláskeresési járadék a jelenlegi 3 hónap helyett 9 hónapig járjon. Nem először teszi ezt a zöld párt a járványhelyzet kirobbanása óta, de a Fidesz rendületlenül lesöpri ezt a javaslatot az asztalról.

A járvány jelenleg is tombol, bőven több mint 3 hónapja tart, jelenleg is több százezren vannak állás és kilátás nélkül. Vannak olyan szektorok, ahol az élet már egy éve áll, és az abban dolgozók nagy részének azóta nincs bevétele, jövedelme. A 3 hónapra adott álláskeresési járadék szinte semmire sem jó, a 9 hónap viszont már segítség lenne. Különben 3 hónap hiábavaló álláskeresés után marad a 22.800 Ft-os szociális segély meg a szintén alig fizető közmunka.

Csakhogy ez nem elfogadható!
Az LMP kitart amellett, hogy az álláskeresési járadékot 3-ról 9 hónapra emeljék, ezért határozottan arra kéri a kormányt, végre fontolja meg és támogassa a párt javaslatát. Egy ország kormányának minden állampolgárról gondoskodnia kell – pláne, ha a vezetője azt ígérte, hogy senkit sem hagy az út szélén.

Az LMP törvényjavaslatának teljes szövege itt olvasható.

LMP sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!