Az LMP továbbra is tiltakozik a Rákosrendezőre tervezett beruházás ellen

Az LMP ismét tiltakozik a Rákosrendezőre tervezett „megalomán beruházás” ellen, az ellenzéki párt szerint Budapestnek nincs szüksége felhőkarcolókra.

Kanász-Nagy Máté, az LMP frakcióvezető-helyettese szerdai online is követhető sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: „teljesen elképedve” látták a látványterveket és ezzel igazolva érzik, amit korábban is mondtak.

Nem az arab befektetők számára épített luxus apartmanokra, toronyházakra, felhőkarcolókra valamint újabb plázákra, betonra és üvegkalickára van szükség, hanem a zöldfelületek, a parkok fejlesztésére és megfizethető lakhatás biztosítására, bérlakások építésére – sorolta az ellenzéki politikus.

Kanász-Nagy Máté rámutatott: Rákosrendezőn áldatlan állapotok uralkodnak, jelentős infrastrukturális fejlesztésre van szükség, de nagyon nem mindegy, hogy ez milyen formában valósul meg.

Értékelése szerint a beruházás Orbán Viktor „megalomán vágyainak” a megvalósulását jelentené. A városképbe nem illő beruházással Budapest több száz éves épített kultúráját rombolnák, ami ellen minden jóérzésű kulturális és építészetért felelős miniszternek azonnal tiltakoznia kellene a kormányfőnél – jegyezte meg.

Amellett, hogy a beruházással rombolnának és pusztítanának, az sem világos, hogy az Emirátusokból, illetve Dubajból érkező befektetők milyen vállalásokat tesznek, lényegében szabad kártyát adnának nekik. Kanász-Nagy Máté szerint ez Magyarország szuverenitását is érinti – fűzte hozzá.

Kitért arra is, a fővárosnak és Karácsony Gergely főpolgármesternek is van felelőssége abban, hogy a beruházás ilyen formában ne valósulhasson meg. Olyan városvezetőre lenne szükség, aki nem minden héten mást nyilatkozik, hanem a budapestiek érdekeit képviseli és a projektet határozottan elveti – húzta alá.

MTI/LMP Sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!