Az LMP üdvözli a Budapest Városháza által kiírt Népliget ötletpályázatát

Az LMP-nek különösen fontos, hogy a Népliget megújításának projektje szoros civil együttműködéssel és kifejezetten zöld fejlesztésekkel valósuljon meg. Az elmúlt években ugyanis megingott a közbizalom a közparkok beruházásai kapcsán, a Népliget ötletpályázat jelenlegi és a korábban elkészített stratégiai terv formája azonban garancia arra, hogy nem történnek meg azok a negatív folyamatok, melyek például a Városliget esetében.

Az LMP kőbányai szervezete régóta dolgozik a Népligetért. A helyi zöldek csak olyan fejlesztéseket támogatnak, amelyek valódi zöldfejlesztések, tehát a zöldterületet fejlesztik, a rekreációs, és a kikapcsolódási lehetőséget biztosítják. Az LMP szerint törekedni kell a különböző rendeltetések egyensúlyára, új funkciók csak úgy jelenjenek meg, hogy azok a park növény- és állatvilágát ne károsíthassák. Fontos alapvetés, hogy nem nőhet a burkolt felületek aránya.

A Főváros korábban elkészítette a Népliget stratégiai tervét, ami kijelölte a hosszú távú irányokat. Pozitív, hogy a Főváros már akkor is a helyben aktív civilekkel, és a lakossággal együttműködve állította ezt elő, és az LMP bízik abban, hogy ez a virágzó együttműködés továbbra is fennmarad.

Az LMP álláspontja szerint kiemelt feladat a szimbolikus Országpark helyreállítása, és a Planetárium felújítása, melyek magas forrásigénye miatt a párt módosító javaslatot nyújtott be a 2023. évi központi költségvetéshez, melyeket azonban a fideszes képviselők indoklás nélkül leszavaztak.

Bakos Bernadett,

az LMP országgyűlési képviselője