Az LMP üdvözli a Fővárosi Közgyűlés megalakulását 

Gratulálunk a Közgyűlés tagjainak, egyúttal örömünket fejezzük ki, hogy a főpolgármester már az első ülésen benyújtja az LMP klímavészhelyzet kihirdetéséről szóló javaslatát. 

Az LMP üdvözli a Fővárosi Közgyűlés megalakulását, egyben gratulál a Közgyűlés megválasztott képviselőinek. Politikai közösségünk is része volt annak a teljeskörű budapesti együttműködésnek, amelynek a választók többsége bizalmat szavazott, ezért budapesti önkormányzati képviselőink, az LMP vezetése, szakértőink is azon fognak dolgozni, hogy az elkövetkező öt évben Budapesten valóban új korszak kezdődjön: mi egy zöld, környezetbarát, a fenntarthatósági elveknek megfelelő városért fogunk dolgozni.

Éppen ezért külön üdvözöljük, hogy a Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésén Karácsony Gergely főpolgármester az LMP javaslatát terjeszti a plénum elé: a klímavészhelyzet kihirdetése Budapesten nem csupán szimbolikus, hanem az egyik és legsürgetőbb lépés ahhoz, hogy Budapest valóban zöld és környezetbarát település legyen. Éljenek a fák!

Kendernay János,
az LMP társelnöke

Kanász-Nagy Máté,
az Országos Elnökség titkára

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!