Az LMP üdvözli a Nagy Tavak Koalíció létrejöttét és kiáll a tavak megóvása mellett

Az LMP évek óta küzd a hazai folyó és állóvizek megóvásáért a parlamentben és azon kívül is. Törvényjavaslatokat nyújtottunk be a zöldfelületek, a természetes vízpartok védelmében és feljelentéseket tettünk a sajnálatos módon egyre gyakoribb természetkárosítások miatt.

Az LMP-Magyarország Zöld Pártja üdvözli – és támogatásáról biztosítja – a Balaton, a Fertő tó, a Velencei-tó és a tatai Öreg-tó védelmében dolgozó helyi civil aktivisták, csoportok és szervezetek által megalapított Nagy Tavak Koalíció létrejöttét.

Tudjuk, hogy csak az összefogás, az együttműködés vezethet eredményre, csak közös erővel tudunk megálljt parancsolni a természetrombolásnak, a tópartok lebetonozásának, beépítésének.

Sajnos a kormánynak a természetvédelem, a természeti értékeinek megóvása nem fontos. Mi sem bizonyítja jobban, mint ami napjainkban is történik a tavak partján, Agárdon, Tatán, a Fertő tónál, vagy a Balatonnál.

Közös érdekünk, hogy a vizek partját természetes formájukban őrizzük meg a nádasok és a vízparti élőhelyek csorbítása nélkül. Fellépünk a partok kisajátítása és elfoglalása ellen, a tópartok kerítéssel való elkerítése és az embereknek a tóparti sétányoktól való elzárása ellen.

Az LMP továbbra is minden lehetséges alkalommal képviselni fogja a zöldterületek védelmét és arra készül, hogy 2022-ben a kormányváltást követően egy olyan ország építésébe fogjon, ahol a természeti értékek megvédése fontosabb, mint az oligarchák gazdagodása.

LMP Sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!