Az LMP ügyek képviseletét és megoldásokat ígér az Országgyűlésben

Csak ügyek vannak az Országgyűlésben; az LMP ezeket fogja képviselni a parlamenti munkája során, és megoldást is kínál majd a problémákra – mondta Ungár Péter, az ellenzéki párt társelnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Ungár Péter az őszi parlamenti ülésszak jövő heti indulását megelőzően arról beszélt: az LMP célul tűzte ki magának, hogy emelje az Országgyűlés színvonalát, és ne csökkentse azt. „Ne csökkentsük úgy, mint azok a fideszes államtitkárok, akik minden kérdésre valamilyen panellal válaszolnak, vagy azok a hisztériaellenzéki kollégáink, akik vagy óbégatnak vagy vegyesboltnak tekintik az Országgyűlést” – jelentette ki.

Az ellenzéki párt szerint a legfontosabb ügy, hogy Magyarország ne legyen „akkumulátorgyarmat”, az uniós magországok „elektromobilitási vágya” miatt ne szennyezzék össze a magyar termőföldet és vízkincset – mondta.

Ugyancsak céljuk, hogy az emberek jobban éljenek, hogy ne legyen nyugati árszínvonal rossz bérszínvonal mellett. A szociális hálót is vissza kell állítani, meg kell becsülni a gondoskodó munkát végzőket, a közalkalmazottakat – fűzte hozzá.

Az LMP higgadt ellenzéke a kormánynak – jelentette ki Ungár Péter. „Mi vagyunk ma az egyetlen párt a Fidesszel és a hisztériaellenzékkel ellentétben”, amely nem „a gyűlölet vámszedője” – fogalmazott a képviselő.

Elmondta azt is, hogy pártja mind az Országgyűlésben, mind az Európai Parlamentben higgadt és érvelő alternatívát kíván majd nyújtani.

MTI/LMP Sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!