Az LMP új népszavazási kérdést nyújtott be a kiemelt beruházások megszüntetéséért

Az LMP új népszavazási kérdést nyújtott be a kiemelt beruházások megszüntetése érdekében – mondta Csárdi Antal, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján.

A kérdés úgy szól, hogy „Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a magyar építészetről szóló 2023. évi C. törvénynek a kiemelt beruházásokra vonatkozó szabályokat megállapító 42. alcímét?” – közölte Csárdi Antal.

Az LMP tavaly nyáron már indított egy népszavazási kezdeményezést a kiemelt beruházások felgyorsításáról szóló törvény hatályon kívül helyezésének érdekében, azt a kérdést a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) nem hitelesítette, de a párt a Kúriához fordult jogorvoslatért, és a testület megsemmisítette az NVB döntését – ismertette.

A képviselő kiemelte, hogy tavaly decemberben a Fidesz olyan törvénymódosítást nyújtott be a parlamentnek, ami hatályon kívül helyezte az érintett jogszabályt, és annak gyakorlatilag minden szabályát „átpakolták” a magyar építészetről szóló törvénybe.

Az LMP az új népszavazási kezdeményezésével azt akarja elérni, hogy az építészeti törvénybe „bepakolt”, a kiemelt beruházások felgyorsításáról szóló jogszabályrészeket töröljék – összegzett Csárdi Antal.

LMP sajtó/LMP

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!