Az LMP új vállalkozói Start-program indítását sürgeti

Új vállalkozói Start-program indítását sürgette a magyar kisvállalkozóknak, a fiatal vállalkozóknak az LMP országos elnökségének tagja szombaton, a fiatalok világnapján. Tetlák Örs szerint tizedannyi adóforintból ugyanannyi munkahelyet létrehozni, mint amennyit az akkumulátorgyárakra költ a kormány.

Érd alpolgármestere sajtótájékoztatóján azt mondta, az új pályázat kiírásakor kilencmillió forintban kell meghatározni az egy vállalkozására jutó összeget, míg a pályázat keretösszegét 120 milliárd forintra kell emelni. Számításaik szerint a keretösszegből 13 ezer munkahely jöhetne létre – jegyezte meg.

Az LMP-s politikus szerint augusztus 1-jén botrányba fulladt az OFA Vállalkozói Start II. program állami pályázat indulása, miután a nagy érdeklődés miatt a regisztrációs oldal elérhetetlenné vált; a programban 4,5 millió forinthoz juthatott egy vállalkozó, a keretösszeg pedig hatmilliárd forint volt.

Közölte, tizedannyi adóforintból ugyanannyi munkahelyet teremthetnének a magyar kisvállalkozások, mint a multik.

Kifejtette: a külföldi akkumulátorgyárak támogatása elérte az 1200 milliárd forintot, így egyetlen, jelentős részben vendégmunkásokkal betöltött munkahely megteremtésére az akkumulátorgyárak 64 millió forintot kapnak, ez 15-ször annyi, mint amit a magyar kisvállalkozásoknak szán a kormány.

Hangsúlyozta, egészséges és jól működő gazdaságot a hazai kisvállalkozásokra alapozva lehetne építeni, nem a multikra, amelyek számára Magyarország csak egy „összeszerelő telephely”, a profitot hazaviszik nevetségesen alacsony adózást követően.

MTI/LMP Sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!