Az LMP zöld fejlesztési alappal teremtene válságálló munkahelyeket

 

Az LMP egy zöld fejlesztési alapot hozna létre válságálló munkahelyek létrehozása és Magyarország fenntartható jövője, biztonsága érdekében – mondta az ellenzéki párt társelnöke vasárnap Budapesten, a Facebookon online is közvetített sajtótájékoztatón.

Kanász-Nagy Máté kifejtette, a kormány a kormány 10 000 milliárd forintos gazdasági válságkezelő programjából 4000 milliárd forintot fordítanának „zöld újranyitásra”, amivel olyan iparágakat támogatnának, amelyek fenntartható, stabil munkahelyeket hoznak létre. Példaként említette a víz- és hulladékgazdálkodás, az élelmiszeripar, a mezőgazdaság, a megújuló energiaforrások, a közösségi közlekedés, az egészségügy és az oktatás területeit.

A kabinet ezzel szemben továbbra is az autóiparban, a luxusszállodák építésében, valamint az elavult atomenergiában gondolkodik, olyan beruházásokban, amelyek szolgaságba vezetnek.

Az LMP korábban 2800 milliárd forintot javasolt az egészségügyi válságkezelésre, további 3200 milliárd forintot pedig gazdasági és szociális segítségnyújtásra.

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!