Az LMP zöld fordulatot javasol a kormányfőnek

Zöld fordulatot és egy széles körű épületszigetelési programot ajánl az LMP Orbán Viktor miniszterelnök figyelmébe a jelenlegi energiaválságban.

Kanász-Nagy Máté társelnök hétfői budapesti sajtótájékoztatóján évente mintegy százezer lakóingatlan energetikai felújítására tett javaslatot. Az LMP szerint ugyanis a valódi rezsicsökkentés az energiafelhasználás csökkentése lenne.

Az intézkedésnek állásteremtő hatása is lenne, több tízezer tartós, válságálló munkahely jönne létre a hazai kis- és közepes vállalkozásoknál – hangsúlyozta.

Hozzátette, hogy az intézkedés klímavédelmi szempontból is fontos lenne: ha a következő öt évben sikerülne hatszázezer lakást felújítani, azzal mintegy 400 ezer tonna szén-dioxid kibocsátását lehetne elkerülni. Nem kellene felhasználni a jelenleg szükséges földgázmennyiség mindegy ötödét, csaknem 2 milliárd köbméternyi gázt sem – fűzte hozzá.

Kanász-Nagy Máté hangsúlyozta: a megoldás egyszerre venne figyelembe szociális szempontokat, csökkentené tartósan a rezsikiadásokat, teremtene munkahelyeket és védené a klímát.

MTI/LMP Sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!