Az LMP zöld népszavazást kezdeményez

Az LMP a mostani kongresszuson végképp lezárta az elmúlt időszakot. Van két társelnökünk, van világos irányunk és van világos stratégiánk.

Az LMP Magyarország zöld pártja. Azoknak a képviseletet szeretnénk felvállalni, akik szerint ma nincs fontosabb feladat, mint megóvni a jövőnket. Azokat szeretnénk képviselni, akik tudják, hogy nincs több időnk, akik szerint a szép szavak és meggyőző tervek időszaka lejárt, és azonnal cselekedni kell. Azokat szeretnénk képviselni, akik tudják és értik milyen felelőség nyomja a mi vállunkat: akik tudják, hogy mi vagyunk az utolsó generáció, akinek még a saját kezében van a sorsa. Akik tudják, hogy a mi döntéseink nem csak a saját jövőnket határozzák meg, hanem gyerekeink és unokáink jövőjét is. Azokat szeretnénk képviselni, akik értik, hogy az égő Amazonas ugyanakkor probléma lesz hamarosan, mint a füstölgő Mátrai erőmű függetlenül attól, hogy melyik hány kilométerre van egymástól. Azokat szeretnénk képviselni, akik tudják, hogy nincs az a nagyvállalati érdek, nincs az a profit, ami fontosabb lehet annál, minthogy megmaradunk-e.

Nem szeretnénk abba a hibába esni, hogy mi is csak beszélünk és nem cselekszünk. Ezért az LMP zöld népszavazást kezdeményez. Nincs időnk megvárni, hogy a Fidesz kormány ledolgozza a tízéves hátrányát a témákban. Nincs időnk megvárni, hogy Orbán Viktor eldöntse, hogy most akkor van-e klímaváltozása vagy nincs. Nem várhatunk tovább az Európai Unióra, nem ülhetünk ölbe tett kézzel, amíg nem kapunk pénzt a szükséges fejlesztésekre. Nem várhatunk még a következő országgyűlési választásra is, mert minden egyes elpazarolt nap súlyos hiba.

A magyar emberek többsége pontosan tudja milyen kihívásokkal állunk szembe. A magyar emberek sokkal jobban értik a probléma súlyát és jelentőségét, mint a magyar kormány. Ezért lehetőséget kell adni, hogy a magyar emberek jelöljék ki az irányt, szabják meg a prioritásokat, és ne Orbán Viktor. Erről szól a népszavazás: ki tudjuk mondani világosan, hogy nekünk a saját és gyerekeink jövője fontosabb, mint néhány autógyár lobbiérdeke. Ki tudjuk mondani, hogy tiszta levegőt és tiszta vizet szeretnénk. Ki tudjuk mondani, hogy megújuló energia a jövő és nem egy üldözendő ellenség.

Ez a népszavazás a jövőnkről szól: illetve arról, hogy mi döntsünk a jövőnkről, ne a fejünk fölött. Tudjuk, hogy a Fidesz minden erővel meg akarja majd akadályozni, hogy ez a népszavazás megtörténjen. Az LMP ezért az elkövetkező napokban több kérdést is be fog nyújtani, melyek mindegyike a zöld jövő szempontjából egy-egy kulcsterületre vonatkozik. Minden általunk benyújtott kérdésnek nagyon fontos praktikus jelentősége is van, de ezek összességében alkalmasak arra, hogy világos irányt jelöljünk ki Magyarországnak az elkövetkező évtizedekre.

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!