Az LMP a zöld ombudsmanhoz fordul a pilismaróti homok- és kavicsbánya nyitás ügyében

Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke keddi online sajtótájékoztatóján aggodalmának adott hangot, hogy az emberek háta mögött akarnak Pilismarót közvetlen környezetében kavicsbányát nyitni, ami csak az utolsó pillanatban derült ki a helyi lakosok számára.

Dunakanyar hazánk egyik legszebb tája, most 122 hektár került veszélybe. A demokráciával tejesen ellentétes, hogy a hatalom el akar titkolni egy ilyen horderejű bányanyitást, és hogy az ott élő emberek érdekeit háttérbe szorítva kiszolgálja a környezetkárosító cégek anyagi érdekeit.

Nem elég az, hogy lemondott a pilismaróti polgármester. Elsődleges cél, hogy megakadályozzuk a környezetpusztító bányanyitást. A pilismaróti emberek teljesen jogosan vannak felháborodva, és tiltakoznak a beruházás ellen.

Az LMP azt követeli, hogy a helyi emberek dönthessenek a bánya sorsáról. Emiatt a zöld ombudsmanhoz fordulok, és támogatjuk a helyi népszavazási kezdeményezést is. Amíg a pilismaróti emberek nem döntenek, addig egy kapavágást sem szabad végrehajtani.

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!