Az LMP zöldebb, fenntarthatóbb és élhetőbb fővárost szeretne

Az LMP zöldebb, fenntarthatóbb és élhetőbb fővárost szeretne – jelentette ki az LMP frakcióvezető-helyettese szombaton, a budapesti Kálvin téren tartott, online is közvetített sajtótájékoztatóján.

Kanász-Nagy Máté úgy fogalmazott: a főváros fejlesztése nem csupán a fővárosi önkormányzat feladata és felelőssége, hanem a kormányé is.
Pozitívumnak nevezte, hogy Budapestnek olyan főpolgármestere van, aki a várost zöldebb irányba akarja fejleszteni, és közölte: ezeket a szándékokat az LMP támogatja.
Azonban Lázár János építési és közlekedési miniszter számos budapesti fejlesztést és a fővárosnak járó forrást függesztett fel vagy vont vissza, például a Nyugati pályaudvar projektet is – mondta.
Ezért Kanász-Nagy Máté arra szólította fel a tárcavezetőt, hogy biztosítsa a fővárosnak járó forrásokat, és ne „gáncsolja” a főváros törekvéseit, hogy egy zöldebb, fenntarthatóbb és élhetőbb várost alakítson ki.
A sajtótájékoztatón Bakos Bernadett, a párt országgyűlési képviselője arról beszélt: a hetvenes évek autóközpontú várospolitikájának eredményeként az elmúlt évtizedekben számos „nagyvárosi autópálya” épült ki Budapesten, mint például az Üllői út.
Ezért az LMP üdvözli a főváros forgalomcsillapítás érdekében tett lépéseit, például a nagykörúti kerékpársávok kialakítását, az autómentes Lánchidat, illetve a nemrég bejelentett Újjáéledő sugárutak projektet, amelynek eleme a Nyugati téri és a népligeti felüljárók elbontása.
A Népliget megújítását Bakos Bernadett nagy lehetőségnek nevezte, amelyet az LMP támogat.

MTI / LMP sajtó

 

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!