Az önkormányzati választás tétje, hogy minél több zöld önkormányzat jöjjön létre

Schmuck Erzsébet frakcióvezető-helyettes sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy pártunk az önkormányzati választások egyik fő tétjének tartja, hogy minél több zöld önkormányzat jöjjön létre.

Teljesen egyértelmű, hogy olyan önkormányzatokra van szükség, amelyek a megválasztásukat követő legrövidebb időn belül elfogadnak egy települési fenntarthatósági programot, amely a helyi erőforrások fenntartható használatára épít. Célja a helyben élő emberek megélhetésének és életminőségének javítása, a környezetszennyezés csökkentése, és nem utolsó sorban a klímaváltozás megfékezése, illetve a következményeihez való alkalmazkodás – sorolta.

Az LMP a legsürgetőbb lépésnek a klímavészhelyzet kihirdetését és a klímacselekvési terv kidolgozását, elfogadását tartja. Fontosnak nevezte azt is, hogy az önkormányzatok minden települési döntés meghozatalánál mérlegeljék a környezeti és az éghajlatvédelmi hatásokat, a döntéseket vessék alá fenntarthatósági hatásvizsgálatoknak.  Schmuck Erzsébet hozzátette: az önkormányzatoknak azért is mindent meg kell tenniük, hogy a szén-dioxid-kibocsátást csökkentsék.

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!