Az Orbán kormány olyan feltételeket szab a pedagógussztrájkhoz, amelyeket ő maga sem biztosít

Az EMMI-ben bizonyára sokan elégedetten csettintenek, a főnök megoldotta, ahogy csak ő tudja. A választási kampány rajtjára időzítve a kormánynak egy rendelettel gyakorlatilag sikerült ellehetetleníteni a pedagógussztrájkot. Sztrájkolni persze lehet, csak éppen olyan feltételeket kellene betartani, amelyek sok iskolában a normál tanítási napokon sem megoldhatók.
Nincs itt semmi látnivaló, Orbánék akcióban, ahogy szokták.

A kormány 12 éves aktív rombolásának köszönhetően az iskolákban ma is rendszeresek a csoportösszevonások, és gyakran már a fővárosban is lehetetlen feladat a szaktárgyak szaktanárral való megtartása. Ha a veszélyhelyzet végéig ezért nem lehet sztrájkolni, akkor addig nem lehet gyakorolni a demokratikus jogokat, addig nincs demokrácia.

A pedagógusokat a kormány olyan követelmények be nem tartása miatt akarja büntetni, amelyek megteremtése pont a kormány, Orbán, Kásler dolga lenne.
A kormány 12 éve nem vett részt konstruktívan oktatási fórumon: ennyire veszi a hatalom emberszámba a pedagógusokat.

A kormány azt igyekszik elhitetni az oktatásban dolgozókkal, hogy nincs lehetőségük kiállni magukért. Igyekszik elhitetni, hogy a pedagógusok napi megalázása normális. Orbán az emberek ösztöneire, félelmeire akar hatni, mivel tudja, hogy máshogy nem tudná fenntartani a hatalmát.
De ez csak addig működik, amíg elég ember fél és kevesen vannak a bátrak. Pedig most kell bátornak lennünk. Most kell kiállnunk és megmutatnunk, hogy mit jelent a tömeg ereje. Ha hagyjuk, hogy az alkotmányban foglalt jogaink ellehetetlenítését lenyomják a torkunkon, akkor bármit meg lehet velünk csinálni, akkor gyakorlatilag rabok vagyunk.

A változás azonban közeledik, április 3-án le kell váltanunk közösen az Orbán- kormányt, hogy az Egységben Magyarországért szövetség vissza tudja adni a pedagógusoknak, oktatási dolgozóknak az őket megillető tiszteletet és megbecsülést, hogy Magyarország végre a mindannyiunké legyen!

Hohn Krisztina,
az Egységben Magyarországért szövetség jelöltje Pest 06 oevk-ban,
az LMP frakcióvezető-helyettese

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!