Az ország belerokkan az akkumulátorgyárak támogatásába

Az LMP felszólítja a kormányt, hogy állítsa le az akkumulátorgyárak támogatását, mert abba belerokkan az ország, és „a multik zsebének tömködése helyett költse az adófizetők pénzét sokkal fontosabb dolgokra” – mondta szerdai, online is követhető sajtótájékoztatóján Süveg Anna, az LMP szóvivője.

Süveg Annak kijelentette: néhány év alatt a kabinet 1050 milliárd forintos támogatást adott az akkumulátorgyáraknak és a kapcsolódó iparágnak. Az összegben azonban az adókedvezmények nem szerepelnek, mivel azokat a kormány adótitokként kezeli – jegyezte meg.

Csak a komáromi, a gödi, az iváncsai és a debreceni gyár 772 milliárd forintnyi közpénzt kap bő tizenötezer munkahelyért, amelynek több mint felét saját bevallásuk szerint is külföldi munkavállalók töltik majd fel – ismertette. Így egy munkahelyre 95 millió forintnyi támogatás jut, miközben a magyar kisvállalkozások ennek töredékét kapják – tette hozzá.

„Tizenkét évig mi fizetjük a dolgozók bérét, járulékostul” – jelentette ki.

Úgy fogalmazott: ha ezt az összeget az egészségügyre költötték volna, akkor az nem omlott volna össze, nem lennének sok hónapos várólisták és az orvosok, ápolók elvándorlását is meg lehetett volna állítani.

Elmondta azt is: az LMP az egészségügyi várólisták megszüntetésére kidolgozott egy magánegészségügyi ármaximum programot, amellyel garantáltan mérsékelt árakon, a magánszolgáltatók bevonásával lehetne javítani az ellátást.

MTI/LMP Sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!