Az otthonápolási díjat emeljék a minimálbér szintjére!

Az otthonápolási díj minimálbérrel megegyező szintjére emelését követeli az LMP azok esetében is, akik nem gyermeküket gondozzák.

Hohn Krisztina, az ellenzéki párt népjóléti és családügyi szakszóvivője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: erről szóló javaslatukat mindaddig benyújtják, amíg a kormányoldal nem emeli meg a díjat érdemben, és nem ismeri el munkaviszonyként ezt a tevékenységet.
Elmondta: jelenleg van, aki mindössze 45 ezer forintot kap azért, ha például idős hozzátartozóját ápolja. A kormány ugyan biztosít egy minimális emelést számukra jövőre, az azonban még az inflációt sem fedezi, "még borravalónak is kevés".
Kijelentette: az otthonápolási díj nem elegendő a megélhetésre, a tevékenységet végzők pedig gyakran egy percre sem hagyhatják magára hozzátartozójukat, így semmilyen egyéb munkát nem vállalhatnak.
Felhívta a figyelmet arra is, hogy aki támogatni szeretné az ügyet, az csütörtökön a fővárosban, a Blaha Lujza téren írhatja alá az aHang erről szóló petícióját.

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!