Az ügyészség kimondta, hogy a gödi Samsung-gyárnak mindent szabad

A minap látott napvilágot az a dokumentum, miszerint a főügyész megszüntette a nyomozást a gödi Samsung-gyár környezethasználati engedély nélküli működésének ügyében, egyidejűleg meg is adta a hiányzó dokumentumot 2033-ig.

Az LMP-Magyarország Zöld Pártja szerint már az elfogadhatatlan, hogy egyes szereplőknek mindent szabad. A kormány ugyanis lehetővé tette, hogy a Samsung gyár gödi akkumulátorokat gyártó üzeme a szükséges engedélyek hiányában működhessen, majd érdemi büntetés és szankcionálás helyett inkább utólag, visszamenőleges hatállyal nyomta rá a bélyegzőt 10 évre a környezethasználati engedélyére.

A zöld párt elfogadhatatlnannak tartja, hogy a kormány az elmúlt évtizedben olyannyira felpuhította és ellehetetlenítette a környezetvédelem intézményrendszerét, hogy a helyi civilek tényfeltárása után sem szégyelli a biankó csekk megadását a törvénytelen működés után.

Az LMP-Magyarország Zöld Pártja elvárja, hogy a kormány mihamarabb erősítse meg a környezetvédelmi hatósági rendszert, melynek mihamarabbi forrásbővítésre és valódi szakemberekre van szüksége, nem pedig megfélemlített dolgozókra, akik a valóság leírása után elveszítik állásukat.

LMP Sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!