Az uniós költségvetés megvétózása történelmi bűn lenne

Az LMP arra kéri a kormányt, hogy ne keverje össze a Fidesz és Magyarország érdekeit. A jogállamiság egyetemes érték, ha az Orbán-kormánynak e téren nincs félnivalója, akkor ne rettegjenek a jogállamiság vizsgálatától úgy, mint ördög a szenteltvíztől.

Az LMP felszólítja a kormányt, hogy ne vétózza az Európai Unió hétéves költségvetését, mert az helyrehozhatatlan károkat okozna a magyar embereknek.

A magyar kormányszóvivő megerősítette, hogy ha az Európai Unió nem vizsgálja felül a jogállamisági feltételrendszert, akkor Magyarország a hétéves költségvetést és a helyreállítási alapot is megvétózza.

A magyar kormány tervezett vétója csak azt bizonyítaná, hogy az Orbán-kormány eddig sem a magyar embereket képviselte Brüsszelben, hanem csak a saját önös érdekeit. Az uniós költségvetés megvétózása történelmi bűn, amivel nem az EU-t büntetné a Fidesz, hanem mérhetetlen sok pénzt venne el Magyarországtól.

A vétó olyan mértékben sújtaná a gazdaságot, hogy milliónyi magyart sodorna a szegénységbe, nem tudna az ország megfelelő mennyiségű pénzt fordítani a járványkezelésre, és az abból fakadó szociális és gazdasági válságra és az élhető jövő szempontjából rendkívül fontos zöld fordulatra, a klímaválság elleni fellépésre sem.

 

Schmuck Erzsébet és Kanász-Nagy Máté,
az LMP társelnökei

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!