Azonnal fejezze be Áder János a környezetpusztító akkumulátorgyárak zöldre festését!

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja felszólítja Áder János korábbi köztársasági elnököt, hogy fejezze be a környezetszennyező akkumulátorgyárak zöldre festését, mindezt ráadásul közpénzből, a Kék Bolygó Alapítvány égisze alatt. A Kék Bolygó podcast adása által sugalltakkal szemben a magyarországi akkumulátorgyárak nem szürkevizet, vagy tisztított szennyvizet használnának a működésük során, az engedélyeket ivóvíz használatra kérték és kapták meg. E mellett szinte heti rendszerességgel érkeznek a hírek az üzemi balesetekről, szennyezésekről, a hiányos engedélyezési eljárásokról, a környezetvédelmi szabályok megkerüléséről. Ez az akkumulátorgyártás valódi arca. És ha azt gondolja, hogy a milliárdokkal kitömött álcivil szervezetével el tudja fedni a magyar emberek elől a valóságot, nagyon téved!

Hol volt Áder János és alapítványa, mikor a kormány stratégiai környezeti vizsgálat nélkül szabadította az országra az akkumulátorgyárak tucatjait, amikor újabb értékes termőföldeket és zöldterületeket vett el a cégek számára, amikor veszélyes vegyi anyagokat mértek ki a gödi akkumulátorgyár közvetlen közelében a kutakban, amikor rosszul lettek a hatóság munkatársai a bátonyterenyei akkumulátorhulladék feldolgozó ellenőrzésekor, vagy amikor emberi életeket követelt a szigetszentmiklósi üzemi baleset? Miért nem emeli fel hangját Áder János, amikor a komáromi és a gödi lakosok az elviselhetetlen zajszennyezésre panaszkodnak? Hol van az egykori köztársasági elnök, amikor a kormány egy rendelettel éppen felszámolja a hazai környezetvédelmet? 

Felszólítjuk, hogy zöldre festés helyett az akkumulátorgyárak közelében élők hangját, a zöld civilek és környezetvédelmi szakemberek vészkiáltásait erősítse fel, ne a CATL és a Samsung propaganda gépezetét segítse.


LMP Sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!