Azonnali béremelést a közszolgálati dolgozóknak az inflációs extraprofitból!

Az „átlagos” infláció 11,7%-ra, az élelmiszereké 22%-ra nőtt. Eközben a költségvetés ÁFA- és egyéb adóbevételei is durván, 30%-kal nőttek, ettől nyilván nem függetlenül. Minden nő, csak a bérek nem! Ezért az LMP azonnali béremelést sürget a közszolgálati dolgozóknak. Az államnak kutya kötelessége a sokszáz milliárdos inflációs extraprofitból kompenzálnia a saját dolgozóit!

Az egyre durvuló infláció lehetetlen helyzetbe hozza a bérből és fizetésből élőket. Ezért javasolta az LMP országgyűlési határozati javaslatban, hogy indexálják a közszolgálati béreket: minden év január 1-én és július 1-én (a köztisztviselők és kormánytisztviselők napján) emelkedjen meg az előző 6 hónap inflációjának megfelelően a közszolgálati dolgozók bére. Ennek megfelelően támogatjuk a szakszervezetek azonnali, 20%-kos béremelési követelését is.

Az LMP elutasítja a kormány azon megszorító tervét, amit Nagy Márton miniszter árult el, miszerint a közszolgálati dolgozók reálbérének csökkentésével kezelnék a válságot. Az LMP szerint a válság költségét azok fizessék, akik nyerészkednek rajta!

Ezek egyike maga a központi költségvetés, aminek durván megugrottak az ÁFA- és egyéb adóbevételei, hiszen az árak növekedésével az ezekbe épült fogyasztási adók is nőttek. A kormánynak pedig erkölcsi kötelessége is kompenzálni a saját dolgozóit az infláció miatt, különösen, hogy óriási extraprofithoz jut általa.

LMP Sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!