Baleset történt a komáromi akkumulátorgyárban vasárnap – az LMP feljelentést tesz

A GranTV tudósítása szerint 2024. március 31-én este több sérültet kórházba szállítottak a komáromi SK Batteries akkumulátorgyárból, mert a gyártás során hidrogén-cianid kerülhetett a levegőbe. A Katasztrófavédelem nemrég megjelent közleménye szerint azonban nem mértek határérték feletti veszélyes anyagot a mobillaborral.

Ez nem az első alkalom, hogy ebben a gyárban baleset történik, és egyre gyakoribbak az akkumulátorgyártó és feldolgozó üzemek körül az ilyen esetek, ezért is elhibázott az a kormányzati törekvés, hogy Magyarországon még több, veszélyes anyagokkal dolgozó gyár épüljön.

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja ezért írásbeli kérdéssel fordul a kormányhoz, hogy kiderüljön, mi is történt valójában, továbbá feljelentést teszünk ismeretlen tettes ellen, annak érdekében, hogy kiderüljön: kinek a mulasztása miatt történt ismét baleset a komáromi akkumulátorgyárban.

Az LMP már korábban benyújtott határozati javaslatokat az akkumulátorgyárak monitoring adatainak kötelező közzétételéről, vagy a szigorúbb büntetési módok bevezetéséről, amelyek elfogadásával akár a tegnapi baleset is megelőzhető vagy szankcionálható lett volna, azonban ezeket a Fidesz lesöpörte az asztalról.

Határozati javaslatainkat a mostani ülésszakban is benyújtjuk, minden sérültnek pedig mihamarabbi felépülést kívánunk!

LMP Sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!