A befolyt ellenzéki büntetésekből rászoruló családokat támogasson a házelnök

Az Országgyűlés fideszes többsége ma közel 40 millió forint büntetést szabott ki az ellenzéki képviselőkre. Az LMP indítványozza, hogy egy szolidaritási alapot hozzon létre Kövér László házelnök, amit rászoruló családok támogatására kell fordítani.

Az LMP szerint önmagában az is elfogadhatatlan, hogy Kövér László kettős mércét alkalmazva folyamatosan korlátozza az ellenzéki frakciókat a szabad véleménynyilvánításban. Az azonban végképp tarthatatlan, hogy a jelenlegi szabályozás szerint a ház elnöke érdekelt a minél gyakoribb és minél magasabb büntetések kiszabásában, mert ezen pénzek utána az általa irányított Országgyűlés által elkölthető összeget növelik.

Az LMP többször kezdeményezte, hogy egy szolidaritási alapot hozzanak létre a befolyt büntetések összegéből. Korábban felmerült javaslat szerint olyan rászoruló gyermekeket is lehet támogatni ebből az összegből, akinek gyógyellátását és életmentő gyógyszereit a társadalombiztosítás nem finanszírozza.

Felszólítjuk Kövér Lászlót, hogy az önkényesen kiszabott büntetésekből rászoruló családokat támogató alapot hozzon létre, illetve hivatala számoljon el a bírságokból befolyt összegek elköltéséről!

Demeter Márta és Keresztes László Lóránt,
az LMP társelnökei

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!