Belvárosi ingatlanügyek: feljelentés hűtlen kezelés miatt

A Belváros fideszes vezetése évek óta tendenciózusan árusítja ki baráti köröknek a nagyértékű belvárosi ingatlanokat. A Rogán-korszak nem tűnt el a Belvárosban, és még csak át sem alakult.

Nem kell messzire menni: a Völner-ügy szereplői, köztük az előzetes letartóztatásban lévő Schadl György nagy értékű ingatlanokhoz jutott hozzá, áron alul, érdemi pályáztatás nélkül. Ugyancsak gyanús ügyletnek tűnik, hogy a számítások szerint 1,6 milliárdot érő ingatlancsomagot, 850 millió forintért értékesített a belvárosi önkormányzat, az egyik vevő pedig egy 19 éves dunaharaszti vállalkozó. A Fővárosi önkormányzat mindkét esetben élni kívánt elővásárlási jogával, hogy így akadályozza meg a vagyonkijátszást, de ezt az önkormányzat és az általuk megbízott ügyvédi iroda jogi trükközéssel szabotálta.

Álláspontom szerint a belvárosi ingatlanok ilyen szintű áron aluli értékesítése, illetve az elővásárlási jog gyakorlásának megakadályozása kimeríti a hűtlen kezelés tényállását, ezért feljelentést teszek a belvárosi ingatlanok eladása ügyében.

Csárdi Antal,
a Belváros-Várnegyed országgyűlési képviselője

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!