Bemutatta jelöltjét az LMP Bács-Kiskun 4. számú választókerületében

A Bács-Kiskun 4. választókörzetben az LMP meggyőződése szerint a legesélyesebb ellenzéki aspiráns Kis-Szeniczey Kálmán, a Veled a Városunkért Egyesület önkormányzati képviselője, az LMP Bács-Kiskun megyei elnöke.

Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke pénteki, online is követhető sajtótájékoztatójukon a jelölt feladatának nevezte felépíteni és egyesíteni az ellenzéki szavazótábort a többi ellenzéki párt képviselőinek együttműködésével. Emellett szükségesnek nevezte a csalódott kormánypárti szavazók és a bizonytalanok meggyőzését.

Kis-Szeniczey Kálmán a megoldandó feladatok közé sorolta és több évtizedes adósságnak nevezte Kiskunfélegyháza és környéke úthálózatának fejlesztését.

Emlékeztetett a friss kormányhatározatra, amely a vidékfejlesztési forrásokat a korábbi európai uniós költségvetési ciklusban biztosított összeg három és félszeresére emelte. Ezt a pénzt a korábbi időszakhoz képest átgondoltabban és hatékonyabban kell elkölteni, elsősorban zöld gazdaságfejlesztésre: zöld felületek növelésére, fásítási programok támogatására, a megújuló energiaforrások és a körkörös gazdasági modellre épülő programok felhasználására.

Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke elmondta: tudatában vannak annak, hogy csak közös összefogással tudják leváltani a kormányt. Az LMP is elkötelezett abban, hogy részt vegyen az ellenzéki együttműködésben, éppen ezért mind a 106 egyéni választói körzetben egy ellenzéki jelölt áll majd a jelenlegi kormánytöbbség jelöltjével szemben.

Kiemelte: Kis-Szeniczey Kálmán rendületlenül és nagyon harcosan küzd a helyi emberek életminőségének javításáért és a zöld ügyekért. Kezdeményezésére dolgozták ki a helyi klímatörvényt és indították el Kiskunfélegyháza fásítási, illetve babaváró programjait. Ökogazdálkodóként tapasztalatainak a jövő szempontjából is nagy jelentősége van, amelyet az Országgyűlésben is hasznosítani tudnak.

Kis-Szeniczey Kálmán Kiskunfélegyházán él, a rendszerváltás kezdete óta részt vesz a helyi közéletben, 30 éves politikai tapasztalat, két évtizedes helyi és megyei önkormányzati munka áll mögötte. Jól ismeri a helyi közösségek és települések életét, mindennapi küzdelmét, vágyait. Agrármérnökként, vállalkozóként is a zöld gazdaságfejlesztés, a fenntarthatóbb vidékfejlesztés híve. Az elitek és a nagyvállalati profitérdekekkel szemben mindenkor a nép pártján áll.

Az LMP-s képviselőjelölt Bács-Kiskun 4. választókerület – Kiskunfélegyháza, Kiskunmajsa, Izsák, Bugac, Lakitelek – országgyűlési képviselőjeként nem a pártközpontok érdekeit fogja helyben kiszolgálni, hanem a helyben élőket fogja szolgálni az Országgyűlésben

Többek között kezdeményezte a helyi klímavédelmi akcióterv kidolgozást, városfásítási és Babafa programot. Aláírást gyűjtött civilekkel Bankfalu orvosi rendelőjének megmentéséért, megakadályoztak egy környezetszennyező rádiófrekvenciás adótorony létrehozását, a lakóövezet és a helyi védelem alatt álló természeti terület határán.

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!