BKK-rendészettel a biztonságos közlekedésért!

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja támogatja, hogy a Fővárosi Rendészeti Igazgatóságon belül létrejöjjön a BKK-rendészet. Így, ha valamelyik járművön valamilyen rendbontás, erőszakos cselekmény, lopás vagy rongálás történik, a hatósági jogkörrel rendelkező kollégák 15 percen belül a helyszínen tudnak intézkedni.

Ma is meg tudja oldani a BKK üzemzavar elhárító stábja, hogy ennyi időn belül megjelenjenek a helyszínen, ha valami műszaki probléma van, ahogy azzal kapcsolatban is volt tapasztalat, hogy amikor a rendőrséggel közös akciókat hajtott végre a BKK, akkor időszakosan jelentősen javult a közbiztonsági helyzet a járműveken. Azonban amint az akciók abbamaradtak, visszaállt a korábbi állapot. Az nem várható el, hogy a rendőrség biztosítson napi szintű felügyeletet a BKK járatain, ezért ezt a BKK-rendészet létrehozásával lehet megoldani.

A szociális ellátórendszer megerősítésére is szükség van!

Sajnos még ma is vannak Budapesten olyan viszonylatok, ahol nem érzik magukat komfortosan vagy épp biztonságban az utasok. El kell gondolkozni azon is, hogy miért történnek meg ezek a cselekmények. A probléma sokrétű, egy-egy konkrét eset mögött számtalan ok, számtalan helyzet állhat, de ezeket csak akkor tudjuk megoldani, ha megfelelő szakmai és intézményi háttér áll rendelkezésre.

Aki arra rászorul, annak meg kell kapnia a megfelelő segítséget, így szükség van arra, hogy jó minőségű szociális ellátást biztosítson az intézményrendszer, legyen szó akár alkohol- vagy drogfüggőségről, akár pszichiátriai kezelésről, akár a hajléktalanságról. Álszentnek tartjuk azt az érvelést, hogy a BKK-rendészettel rászorulókat fognak vegzálni, vagy stigmatizálni szeretnének rászorulókat. Mindannyiunk, így az érintettek érdeke is, hogy a szociális ellátórendszer hibáit ne a járműveken, hanem az intézményrendszer javításával próbáljuk meg megoldani úgy, hogy a problémájuknak megfelelő, jó minőségű ellátást kapjanak.

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja támogatja, hogy a Fővárosi Rendészeti Igazgatóságon belül létrejöjjön a BKK-rendészet.

LMP Sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!