Budapest jövője zöld!

Budapest polgárai a főváros megszületése óta, 148 éve öntudatos és büszke emberek. Nem véletlen választottak 2019-ben zöld főpolgármestert maguknak. Ezzel üzenték, hogy példát akarnak mutatni az egész országnak. Végre olyan városvezetést akarnak, amely érti az idők szavát, zöld, fenntartható és egészséges Budapestet teremt. A változás elindult, azonban hosszú út áll még előttünk, melyen gyorsabb léptekkel szükséges haladnunk.

A századfordulón Budapestet választották Európa legtisztább fővárosának. Nem rendeletekkel, nem büntetésekkel lehetett ezt elérni, hanem természetes volt, hiszen a budapesti polgárok otthonuknak érezték a várost, büszkék voltak, hogy itt élhetnek.

A két világégés szörnyűségei, a Kádár-rendszer, majd a rendszerváltás utáni rablókapitalizmus elidegenítette a városlakókat saját városuktól. Itt az ideje visszafoglalni azt magunknak. Budapest nem sztráda, nem arra van, hogy biztosítsa az autók átmenő forgalmát. Nem tűrhetjük tovább, hogy az emberek az agglomerációba meneküljenek a város élhetetlensége miatt.

Budapest a világ egyik legszebb közösségi tere, ahol az embereknek közük van egymáshoz. A városvezetésnek mindent meg kell tennie, hogy még inkább pezsgő kulturális és közösségi élet foglalja el az utcákat, tereket.

Az LMP Budapest következő születésnapjára azt kívánja, hogy legyen még több zöldfelület, autóktól mentes sétálóövezetek, forgalomszabályozás, kapják vissza az emberek a Dunát, több bringasáv legyen, jöjjenek létre agorák, találkozási pontok, ahol újra egymásra találhatunk. Soha nem lesz jobb lehetőség mindezeket megvalósítani.

LMP Sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!