Budapestnek nem luxusapartmanokra, hanem megfizethető bérlakásokra van szüksége

Az LMP szerint Budapestnek nem luxusapartmanokra, hanem megfizethető bérlakásokra van szüksége.

Süveg Anna, az LMP szóvivője keddi, online is követhető sajtótájékoztatóján kijelentette: ha az Országgyűlés kormánypárti többsége elfogadja a Rákosrendezőre tervezett beruházásról szóló törvényt, az azt jelenti, hogy a Fidesz elárulta Budapestet. Ebben a formában a beruházás nem lesz más, mint a NER korrupciójának mementója – fogalmazott a szóvivő.

Kiemelte: a főváros sorsáról az emberek megkérdezése nélkül döntenek, a kormány nem a budapestiek, hanem kizárólag az arab befektetők érdekeit képviseli. Utóbbi felé vállalják, hogy kiemelt kormányzati beruházásként valósul meg az építkezés, így sem az önkormányzatok, sem a nyilvánosság nem tudja befolyásolni a projektet – fűzte hozzá.

Úgy fogalmazott: a rozsdaövezetek a főváros aranytartalékai, azokat felelősen kell fejleszteni, a szociális és a zöld szempontok figyelembe vétele mellett.

Az ellenzéki párt szóvivője osztrák példára hivatkozva azt mondta: a rákosrendezői területet a veszélymentesítésen túl csak úgy lehet életre kelteni, ha rengeteg olcsó és megfizethető bérlakást kínálnak és jelentős zöldfelületeket alakítanak ki.

Az LMP – egyetértve Vitézy Dávid főpolgármester-jelölttel – azt követeli, hogy ne újabb üres irodaházakat, luxusapartmanokat vagy bevásárlóközpontokat, hanem a budapestiek lakhatási gondjait érdemben orvosolni képes lakáskínálatot alakítsanak ki a területen. Jelezte: petíciót indítottak annak érdekében, hogy megakadályozzák „Rákosdubaj” létrejöttét, ami helyett közpark és zöld fejlesztés valósulhasson meg.

MTI/LMP Sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!