Csak a zöldpártiak képesek megakadályozni az akkumulátorgyarmatosítást

Zöldpárti politikusokra való szavazásra buzdított a jövő júniusi önkormányzati és európai parlamenti (EP-) választáson a szerdán Szombathelyen tartott sajtótájékoztatóján az LMP társelnöke, az ellenzéki párt EP-listavezetője, mondván, csak ők képesek megakadályozni Magyarországon az „akkumulátorgyarmatosítást”.

„Erre nagyon szép példa Szombathely, amely határozatban mondta ki, hogy nem kér akkumulátorgyárat a környezetébe” – mondta Ungár Péter. Szavai szerint egy ilyen állásfoglalást minél több magyar városban és európai szinten is meg kellene tenni.

Kiemelte: ha megnézzük, hogy milyen adókedvezményeket kaptak a különböző, akkumulátorgyártással kapcsolatos cégek és beruházások, akkor az látszik, hogy a magyar adófizetők olyan gyárakat, beruházásokat finanszíroznak, amelyek elszennyezik a magyar vizet és környezetet.

„Ha pedig összehasonlítjuk, hogy milyen adókulccsal adózik egy leendő akkumulátorgyár és mondjuk, egy szombathelyi kisvállalkozás, akkor azt látjuk”, hogy a kisvállalkozások sokkal nagyobb adót fizetnek, mint ezek a szennyező üzemek – fűzte hozzá.

Ha Magyarországon van zöldképviselet, ha Magyarország zöldpártjának van önkormányzati és európai parlamenti képviselete, akkor nem lesz akkumulátorgyarmatosítás – mondta Ungár Péter.


MTI/LMP Sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!