Csárdi Antal: a Fidesz leszavazta a lakástörvényhez kapcsolódó módosító javaslatomat

Az Országgyűlés Gazdasági bizottságának fideszes többsége ma leszavazta azt a módosító javaslatomat, amelyet a Böröcz László-féle lakástörvény-javaslathoz nyújtottam be. Javaslatom célja az, hogy a Budai Várnegyed ne válhasson külföldi befektetők és NER-lovagok martalékává. 
 
Amikor Böröcz László benyújtotta a lakásprivatizációs törvényjavaslatát, nemcsak mi, ellenzéki politikusok adtunk hangot felháborodásunknak, hanem prominens fideszes politikusok is. Nem véletlen, hogy a Rogán Antal emberének is tartott Böröcz Lászlónak szinte teljes visszavonulót kellett fújnia, de javaslata így is nagyon káros maradt. A Budai Várnegyed ugyanis nemzeti kincsünk, így az ottani lakásállomány védelme kiemelt feladatunk kell hogy legyen. Éppen ezért nyújtottam be azt a javaslatomat, ami megakadályozta volna, hogy Budavár külföldi befektetők és NER-lovagok martalékává váljon. Lényege az alábbi 3 pontban foglalható össze:
1.Csak azok a lakások váljanak értékesíthetővé, melyek az 1993-at követő bérlakás-eladási hullám során nem voltak értékesíthetők (pl. műemléklakások)
2. Azok a bérlők élhessenek a vételi lehetőséggel, akiknek vagy egyenesági hozzátartozójának a bérleti jogviszonya legalább 1994 december 31-e óta fennáll és benne lakik az ingatlanban

3. Az érintett lakásokra 20 év elidegenítési és terhelési tilalom vonatkozzon

A fideszes többség tehát leszavazta ezt a javaslatomat: egyértelművé vált, hogy a fideszesek nem az ott lakók, hanem csak és kizárólag a befektetők, ügyeskedők, fideszes strómanok és haverok érdekeit képviselik.
Csárdi Antal,
a Belváros-Várnegyed országgyűlési képviselője

 

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!