Csárdi Antal nyílt levele Karácsony Gergely főpolgármesterhez

Tisztelt Főpolgármester Úr!

Ön minden évben sajnálkozva elmondja szilveszter környékén, hogy a petárdázás veszélyes, környezetszennyező, csak rom és szemét marad utána az utcákon. Az ön pártja közleményben háborodik fel, hogy idén is súlyos tűzesetek, személyi sérülések voltak, és követeli – nagyon helyesen -, hogy a pirotechnikai eszközök magáncélú használatát tiltsák meg hazánkban. Ebben azonos oldalon állunk, az LMP Magyarország Zöld Pártja be is nyújtott egy erre vonatkozó javaslatot az Országgyűlésnek.

Ön viszont Budapest főpolgármestereként mit tett a sajnálkozáson kívül, míg más városok, mint például Tata, a tettek útjára lépett, és betiltotta a szilveszteri durrogtatást? De hogy egy fővárost is említsünk, Rómában évek óta tiltott a szilveszteri tűzijáték, környezetvédelmi, állatvédelmi és műemlékvédelmi okokból.

Ez esetben nem hivatkozhat költségvetési hiányra, vagy Lázár János főváros elleni hadjáratára. Csakis politikai akarat kérdése, hogy a zöld főpolgármester, az ellenzéki többséggel rendelkező fővárosi önkormányzat, és a többségében ellenzéki többségű kerületi önkormányzatok megteszik-e az egyetlen és helyes lépést. Ígéretet várok Öntől arra vonatkozóan, hogy 2024-es önkormányzati választási programjában szerepelni fog a szilveszteri tüzijáték betiltása.

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!